Preventieadviseur niveau 2

Ter versterking van de afdeling Environment, Health & Safety (EHS) is LAMIFIL NV op zoek naar een gedreven

Preventieadviseur niveau 2

die in nauwe samenwerking met de directie, de preventieadviseur niveau 1 / milieucoördinator A en de collega’s het beleid inzake veiligheid en welzijn op het werk verder uitbouwt, implementeert en bijstuurt waar nodig met het oog op een continue streven naar en aanmoedigen van een dagelijks veiligheidsbewustzijn en –gedrag.

 

Bedrijfsprofiel

LAMIFIL NV is een toonaangevend Belgisch bedrijf dat wereldwijd actief is in de ontwikkeling en productie van aluminium hoogspanningskabels, koperen spoorwegbovenleidingen en aluminium- en koperlegeringen voor diverse toepassingen.

LAMIFIL is een sterk technologisch bedrijf met focus op permanente ontwikkeling en innovatie van haar producten en klantgerichte totaaloplossingen. Zo bieden wij onze klanten hoogwaardige kwaliteitsoplossingen die het energieverlies verminderen en de transmissie en distributie van elektriciteit optimaliseren.

Het hoofdkantoor en de productieafdeling van LAMIFIL bevindt zich te Hemiksem (provincie Antwerpen) en telt meer dan 250 werknemers.

 

Jouw rol

Je rapporteert aan de Preventieadviseur niveau 1 / Milieucoördinator A en staat in voor

volgend takenpakket:

 • Je bent mee het centrale aanspreekpunt voor alle veiligheidsgerelateerde zaken. Je brengt de risico’s in kaart, onderzoekt systematisch de arbeidsomstandigheden, stelt oplossingen voor en volgt probleemgebieden op. Je analyseert mee de arbeidsongevallen en incidenten en formuleert preventieve en correctieve acties.
 • Je ondersteunt de implementatie en het beheer van het veiligheidsbeheersysteem volgens de ISO 45001 standaard en werkt mee aan de ontwikkeling van de veiligheidscultuur. Daartoe organiseer je regelmatig veiligheidsopleidingen, je bereidt toolbox-meetings voor, werkt sensibiliseringscampagnes uit en in alle afdelingen voer je veiligheidsrondgangen met het CPBW uit.
 • Je organiseert het noodplan en stuurt bij waar nodig.
 • Je optimaliseert het PBM pakket.
 • Je bent mee verantwoordelijk voor het opstellen van het globaal preventieplan en het jaaractieplan conform de wettelijke bepalingen.
 • Je volgt ontwikkelingen en tendensen inzake welzijn op het werk op en verricht voorbereidend studie- en opzoekwerk. Je informeert het lijnmanagement en het personeel over de welzijnswetgeving, reglementering inzake arbeidsmiddelen, voorkomingsbeleid, gebruik van producten, interne procedures etc.
 • Je hebt een trekkende en coachende rol en dit op alle niveaus.

 

Jouw profiel

 • Je bent bachelor en hebt reeds enkele jaren ervaring als preventieadviseur in een productieomgeving.
 • Je beschikt over het diploma Preventieadviseur niveau 2.
 • Je hebt technische kennis en affiniteit met machineveiligheid.
 • Kennis van milieuwetgeving is een plus, maar geen vereiste.
 • Ervaring met zorgsystemen zoals ISO 45001, ISO 14001 en ISO 9001 is een plus, maar geen vereiste.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent sociaalvaardig en diplomatisch ingesteld. Op vragen reageer je vriendelijk, adequaat en correct.
 • Je hanteert een correct en begrijpbare taal, weet de boodschap vlot en begrijpelijk te verwoorden.
 • Je kan medewerkers op alle niveaus coachen, sensibiliseren en bovenal motiveren voor het naleven van een degelijk en pragmatisch veiligheidsbeleid.
 • Door je analytisch vermogen en je nauwgezetheid leg je verbanden, zie je oorzaken en voer je alle verplichte administratieve taken correct uit.
 • Je hebt een kordate aanpakmentaliteit en je bent hands-on.
 • Je kan zowel autonoom als in team werken.

 

Ons aanbod

LAMIFIL biedt jou een uitdagende en afwisselende functie met zelfstandigheid en boeiende verantwoordelijkheden binnen een hecht team. Je kan rekenen op een doorgedreven opleiding en mogelijkheden om je carrière uit te bouwen. Jouw inzet wordt beloond met een aantrekkelijk en marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen.

 

Hoe solliciteren?

Staat deze functie jou op het lijf geschreven en heb je zin om met de LAMIFIL collega’s mee te werken aan de groei van onze onderneming? Stuur dan snel je CV met een korte toelichting van je motivatie naar LAMIFIL NV ter attentie van Nancy Marschang, HR Manager, via jobs@lamifil.be (Frederic Sheidlaan, 2620 Hemiksem).